Skigebied Wildschönau

Met meer dan 100 kilometer aan pistes behoort Wildschönau tot de tien grootste skigebieden in Tirol. In combinatie met de authentieke en gezellige dorpen, in beide dalen, is dit een skigebied dat zeer in trek is bij een grote groep wintersporters. In SkiJuwelzelf is daar echter weinig van te merken. Zelfs in het hoogseizoen zijn er nauwelijks wachttijden bij de liften en is het nooit erg druk op de pistes.   

Het gebied is voor zowel beginners als gevorderden geschikt. Boven bij de Wiedersbergerhornbahn hebben kinderen een leuke oefenweide om de beginselen van het skiën te leren. Aan de kant vanWildschönaumoeten beginners zichzelf niet af laten schrikken door de vele rode pistes op de pistekaart. Ze zijn allemaal vrij makkelijk en erg breed, waardoor je genoeg ruimte hebt om in alle rust je lijn naar beneden te zoeken. Gevorderden hebben vooral plezier met een aantal pittige pistes in hetAlpbachtalgedeelte. Dedalafdalingbij deWiedersbergerhornbahnis een van de lange uitdagende pistes. 

Nachtskiën
Het nachtskigebied vanReithis een van de beste en grootste nachtskigebieden van Oostenrijk. Het is een echte aanrader voor dedie-hardskiërs die na een mooieskidagnog steeds niet genoeg krijgen van de mooie pistes.

Getallen; 

 • Wildschönau: 109 km:26 km blauw, 54 km rood, 25 km zwart, 16 km skiroutes. 


Website; 


Hotel Köckenhof, Brixlegg

Een ruime typische Oostenrijkse accommodatie gelegen, 3,5 km van het dorp BrixleggDe ruim opgezette kamers zijn geschikt voor één – vijf personen. Alle kamers beschikken over stromend water en de douches en toiletten zijn op de gang. 


Aantal bedden;
 

 • 90 bedden 


Afstand skigebied; 

 • 20 minuten rijden met de skibus 


Faciliteiten; 

 • 2 ruime recreatieruimte  
 • Grote eetruimte 
 • Een skikelder
 • Een voetbaltafel  


Website;
 www.koeckenhof.com  


Accommodatie pension Fertinghof

Dit pension is typischOostenrijks. Hetligt op een rustige plek in het dal, afgelegen van supermarkten en centrum. De maaltijden zijn afwisselend en voedzaam. Met specifieke dieetwensen wordt uiteraard rekening gehouden. Rondom het huis is er voldoende ruimte voor avondprogramma’s.  De overnachting is op basis van 2 tot 8 persoonskamers met een douche op de kamer (docenten) en gezamenlijke douches en toiletten op de gang (leerlingen). Ook is er een aparte ruimte om ski- en snowboardschoenen tedrogen. Bij > 40 personen, zijn er geen andere groepen aanwezig en is de accommodatie geheel voor jullie alleen. 

Oefenpistes
Op 350 meter liggen 2 oefenpistes en op 6 km afstand de rest van het skigebied. Op de route naar het skigebied ligt een supermarkt. De oefenweide, Roggenboden, is ideaal voor de beginners. Tevens kan hier ’s avonds leuk gerodeld worden.

JackyEis-Café
Als school kan je hier je privé apres-ski (alcoholvrij) feestje houden. De enige kosten is een afname van 1 consumptie per persoon. Het café ligt op een steenworp van de accommodatie.


Aantal bedden;
 

 • 60 bedden 


Afstand skigebied; 

 • 15 minuten rijden met de bus 


Faciliteiten;
 

 • Een tv-kamer met een dvd-speler  
 • Grote eet- en recreatieruimte  
 • Loopafstand van de oefenweide


Website;
 

Dit pension is typisch Oostenrijks. Het ligt op een rustige plek in het dal. De maaltijden zijn afwisselend en voedzaam. Met specifieke dieetwensen wordt uiteraard rekening gehouden. Rondom het huis is er voldoende ruimte voor avondprogramma’s.

De overnachting is op basis van 2 tot 8 persoonskamers met een douche op de kamer. De 17 kamers liggen verdeeld over 3 verdiepingen. Gasten nemen alleen een handdoek mee. Bedlinnen is aanwezig. Ook is er een aparte ruimte om ski- en snowboardschoenen te drogen.

De accommodatie is eenvoudig maar voorzien van alle benodigde faciliteiten. Er is een grote eetzaal, een tv-kamer en voor de leerlingen ook een tafeltennistafel.

Aantal bedden;
75 bedden

Afstand skigebied;
15 minuten rijden met de bus

Faciliteiten;
Een tv-kamer met een dvd-speler
Grote eet- en recreatieruimte
Tafeltennistafel

Kosteloos annuleren tot 4 maanden voor vertrek.