Skigebied Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal is een Oostenrijks dal dat met de auto alleen via Duitsland te bereiken is. De verschillende skigebieden met gemoedelijke pistes en gezellige dorpen zijn geliefd bij families. Hier vind je geen drukke après-ski of gigantische aantallen pistes. Nee, wintersport in het Kleinwalsertal is gemoedelijk en rustig. Eigenlijk zoals wintersport in Oostenrijk hoort te zijn.

Het skigebied:
Het skigebied Kleinwalsertal spreidt zich uit over vier bergen met een hoogte van meer dan 2000 meter. De totale lengte van de pistes bedraagt 120 km en er kan geskied worden op alle moeilijkheidsniveaus. De gevorderden kunnen voor spectaculaire afdalingen naar de hoger gelegen pistes. Niet het hele skigebied is met elkaar verbonden (het zijn vier losse skigebieden), maar het vervoer met de skibus is gratis.

In het skigebied Kleinwalsertal bestaat de mogelijkheid om via de Kanzelwand bij Riezlern verder te gaan naar de Fellhorn in Allgäu. Zo kan er gebruik worden gemaakt van het aaneengesloten skigebied Kleinwalsertal-Oberstdorf en kan er in twee landen geskied worden. Oberstdorf bevindt zich namelijk in Duitsland.

Het bijzondere aan het skigebied Kleinwalsertal is dat in elk dorp een piste aanwezig die in de avond verlicht wordt. Het is dus mogelijk tot in de avond door te gaan met skiën. Tot laat in het seizoen kan er gebruik van de pistes worden gemaakt, want vaak ligt er sneeuw tot halverwege de maand april.

Getallen:

  • Kleinwalsertal: 126 km, 58 km blauw, 55 km rood en 13 km zwart.

Website:


Accommodatie Schöntalhof 

Dit rustieke gasthof ligt in het rustige plaatje Hirschegg. Het ligt aan de pisten en naast de lift. Ski in en out dus!

Aantal bedden:

  • 64 bedden (zelf bedlinnen en handdoeken meebrengen)

Afstand skigebied:

  • Accommodatie ligt op 1400 meter hoogte en direct aan de piste

Faciliteiten:

  • Twee eet- en recreatieruimtes met een open haard
  • Een skikelder
  • Woonkamer voor docenten (zie foto)

 Het verblijf is op basis van halfpension, maar ook zelf lunchpakketten maken is mogelijk. De maaltijden zijn afwisselend en voedzaam. Met specifieke dieetwensen wordt uiteraard rekening gehouden. Rondom het huis is er voldoende ruimte voor avondprogramma’s.   

Website: