Bestemming: Fügen
22 – 27 feb 2021
Tuindorp Utrecht

Na vijf fantastische edities organiseren we ook in 2021 weer een skireis voor Tuindorp. Een reis voor de hele buurt!
Deze supergezellige reis is voornamelijk gericht op gezinnen uit onze wijk, maar iedereen is welkom om aan te haken.

We hebben dit jaar voor hotel Scol in Fügen gekozen, omdat dit hotel dichtbij de skischool en de gondel van Fügen ligt. Daarnaast heeft het hotel een bar en een zwembad en ligt het in het centrum van Fügen. In het hotel zijn voldoende kamers voor alle gezinnen. Het hotel en skigebied zijn zeer geschikt voor jong en oud. Er kan geskied, gewandeld en gefeest worden.

Bij voldoende animo nemen we weer iemand mee om op de kleine kinderen te passen. De oudere kinderen kunnen samen spelen en skiën, dus dat wordt extra gezellig. Ook voor de volwassenen wordt het leuk, want er is altijd iemand om mee te skiën of een borrel mee te drinken. Niets is echter verplicht.

Online aanmelding

Geschikte locaties Locatie Fügen in Skigebied Zillertal

Fügen heeft een groot kinderland in het dorp én op de berg. Het skigebied is compact waardoor oudere kinderen prima zonder begeleiding kunnen skiën. Voor families misschien wel de leukste bestemming in het Zillertal.

Het Zillertal is met ruim 500 km aan pistes het grootste skidal ter wereld. De afwisselende skigebieden beschikken over brede en gemakkelijke afdalingen, maar ook over uitdagende steile pistes en skiroutes voor de echte cracks. In totaal liggen er 4 skigebieden in het Zillertal. Aan het begin van het dal ligt Mayerhofen met een levendige après-ski. Het grootste skigebied is de Zillertal Arena. Hier vind je ruim 140 pistekilometers. De Hintertuxer Gletscher is het enige skigebied in Oostenrijk dat 365 dagen per jaar geopend is. Alle skigebieden zijn toegankelijk met slechts één skipas, de Zillertaler Superskipass, waarmee je ook gratis in de skibus kunt stappen.

Het is lastig te bepalen welk skigebied in het Zillertal nou het beste of het leukste is, dat hangt helemaal van jouw persoonlijke voorkeur af. Elk skigebied heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen. Een highlight in de Zillertal Arena is de nieuwe dalafdaling naar Zell am Ziller die bijna 10 km lang is. Vanaf de top bij het Übergangsjoch leg je bijna 2000 hoogtemeters af naar beneden. Een pittige afdaling, vooral het tweede deel. In het skigebied van Mayrhofen wacht de steilste piste van Oostenrijk op je: de Harakiri. Ook vind je hier één van de modernste gondelliften ter wereld, de nieuwe Penkenbahn, met een waanzinnig uitzicht op de hoogste toppen van het Zillertal. Op de Hintertuxer Gletscher liggen de meest sneeuwzeker pistes, een geweldig funpark en vele off-pisteroutes. Het skigebied Hochzillertal-Hochfügen blinkt uit op het gebied van knusse en goede berghutten en hier kun je bij veel accommodaties zo je ski’s onderklikken ’s ochtends.